dinsdag 3 maart 2009

5800 XpressMusic luidsprekertjes

Er is nogal wat te doen geweest om het door Mobile-Review gesignaleerde probleem met de luidsprekertjes (de luidsprekertjes die je voor telefoongesprekken gebruikt, niet de muziekspeakers).

eldar's brain

Wat is het probleem?

Vanaf day one meldde een aantal gebruikers dat men problemen had met de genoemde luidsprekertjes van de 5800 XM. Van krakende geluiden tot helemaal geen geluid meer. En al gauw kwamen er doe het zelf-handleidingen over hoe je dit probleem kon oplossen. De oorzaak van het probleem is volgens Mobile-Review oxidatie van de contacten, die zich onder bepaalde nogal extreme omstandigheden kunnen voordoen. Bijvoorbeeld in de tropen waar de luchtvochtigheid hoog is.

Gaat het om alle toestellen?

Waarschijnlijk gaat het om een paar batches van vóór februari 2009 die inderdaad het probleem hebben. Te oordelen naar de reacties op de forums komt het niet veel voor, maar toch vaak genoeg om een oplossing voor te stellen. Volgens het artikel in Mobile-Review kan het om alle toestellen gaan die voor februari 2009 zijn vervaardigd. Maar daar voert men eigenlijk geen bewijzen voor aan.

Is het opgelost?

Ja. Nokia heeft het probleem erkend. Inmiddels heeft men een andere leverancier voor die luidsprekertjes en alle toestellen die vanaf februari 2009 worden geleverd hebben er geen last meer van. Dat wil dus zeggen alle 5800 XM’s die officieel in Nederland worden verkocht. Alle telefoontjes die in Europa zijn verkocht, vallen onder de Europese garantie, en worden zonodig gratis gerepareerd. Voor toestellen die buiten Europa zijn verkocht gelden andere regels. Die moet je dan even navragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten