maandag 9 maart 2009

Groot aantal positieve reviews Nokia 5800

Ik heb eens gekeken naar de reacties op en de reviews van de Nokia 5800 bij vooraanstaande techblogs, en reviews van experts op gebruikersforums/community’s:

Techradar.com geeft de Nokia 5800 een 4.5/5.0 wat het uiterlijk, gebruiksgemak, mogelijkheden, gesprekskwaliteit en waarde voor je credit-crunch eurodaalder. Minder onder de indruk was men over het ontbreken van multi-touch, de kwaliteit van het telefonieluidsprekertje (is inmiddels opgelost) en de kwaliteit van de foto’s (is inmiddels ook opgelost).
Mobilegazette.com concludeert dat de 5800 een behoorlijk goede telefoon is. Gemakkelijk in het gebruik, met een redelijk goede webbrowser en uitstekende ondersteuning voor multimedia. Voor verbetering vatbaar zijn dan de luidsprekers (voor de muziek), de camera, en de eeuwige vingerafdrukken op het toestel. Tsja, als je dáár echt niet van houdt, is een touch-mobieltje misschien niet helemaal je ding.

Nokia 5800 beoordeeld

Thelink.co.uk vindt de 5800 de moeite van het wachten waard met een score van 4 uit 5. Tevens geeft men een uitgebreide lijst van specs/mogelijkheden waarin elke belangrijke feature van de telefoon is opgenomen.

Testfreak heeft een verzameling van Nokia 5800 reviews uit 111 testbronnen uit 20 landen aangelegd. De gemiddelde score voor de Nokia 5800 blijkt op 9.2 uit 10 te zijn. Een uitstekende score als je bedenkt dat de dat ding van Apple slechts 8.7 heeft gehaald. En we hadden het kunnen weten: de Nokia 5800 pakt een hoge plaats in de Nokia hitlijst aller tijden, (met de Nokia E71, Nokia E66 en Nokia E85 boven zich, let wel het betreft hier beoordelingen geen verkoopcijfers.)

We hebben, zegt Whatmobile , geduldig gewacht op de eerste Nokia touchscreen S60 smartphone. Hoewel het er op lijkt dat Nokia problemen heeft met de touchscreen-bediening in plaats van echte knoppen. Het kan wat lastig zijn om tekst in te voeren en het grotere scherm wordt ook niet volledig uitgebuit door elke toepassing, maar de web browser en de mediaspeler profiteren er wel van. De 5800 heeft veel mogelijkheden, een goede camera en uitstekende video-opnamemogelijkheden en content sharing. Het is een voordelig alternatief voor de telefoon van Apple, zeker als je er de Comes With Music-service bijkoopt. Score 4/5.

Tot slot noem ik nog de review van Mobile-Review. Eldar Murtazin komt superlatieven te kort om de 5800 XM te prijzen en ziet voldoende productiecapaciteit als enige probleem voor Nokia. Ook Ron Smeets van Mobile Cowboys heeft waardering voor de eerste touchscreen-machine van onze Finse vrienden. Opvallend is zijn beoordeling van de gebruikersinterface: ‘Symbian S60 Touch oogt niet alleen 'smooth' maar het reageert ook veel soepeler. Als ik een cijfer zou moeten geven: Apple OS (iPhone) 9.5, Symbian S60 Touch: 8, TouchWiz: 6.5 en TouchFLO: 5. Maar dat is natuurlijk mijn bescheiden mening ;-)  ‘

Geen opmerkingen:

Een reactie posten