donderdag 5 maart 2009

Interface van de N97

 

In Nokia hard core land heerst gewening en gekners van tanden. Waarom, zo redeneert men, loopt Nokia zo achter met de hardware zoals die van de laatste snoepjes van Samsung? Wat stelt dat nou voor, die N97 met een 5 MP camera, en zonder Omap3. Men snapt het niet.

Ik snap het wel.

Nokia is bezig aan de meest ingrijpende wijziging van de gebruikersinterface van S60. In plaats van het zeer functionele maar wat starre S60 zoals wij dat kennen van bijvoorbeeld de Nokia N95, beweegt de interface naar speels, plezier en usability en wow factor. Wat Nokia nu maakt gaat het gezicht van de touch screens van Nokia, en wellicht van andere S60 machines voor de komende jaren bepalen. En Nokia is daar heel open in. In een van mijn vorige blogs heb ik gewezen op een het Italiaanse filmpje dat op de MWC is opgenomen. Vandaag heb ik een filmpje bij All About Symbian gezien dat meer laat zien over de widgets en kinetic scrolling.

En terwijl de hard core zeurt om snellere cpu’s en wat al niet, werkt Nokia onverstoorbaar verder aan iets dat zondermeer een sensationele machine gaat worden. Wellicht zal het halverwege het jaar flink wat aandacht moeten afstaan aan het komende nieuws van Apple, want tegen het mediageweld van de Amerikanen is weinig bestand, maar uiteindelijk zal ook die storm luwen, en kan de N97 de waardering krijgen die het verdient: een revolutionaire mobiele computer die direct toegang verschaft tot vrijwel alle populaire internetdiensten, en die al meteen klaar zal zijn voor Ovi en N-Gage.

En de hard core? Die gaat er Windows 7 op installeren.

Via: All About Symbian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten