donderdag 12 februari 2009

Belangrijke uitbreiding voor Symbian Foundation

Terwijl het op de blogs gonst van de geruchten over  het komende MWC (vanaf maandag 16 februari 2009) en over  de al of niet aangekondigde even fabelachtig als revolutionaire hardware, maakt Reuters bekend dat Qualcomm, MySpace, HP en 11 andere spelers in wereld van de mobieltjes vandaag lid zijn geworden van de Symbian Foundation waarmee het aantal leden op 80 is gekomen. Hiermee is het Symbian-kamp in een klap bijna twee keer groter geworden dan de Androidclub, met slechts 47 leden.

Overigens lijken de verkoopcijfers van de Android G1  tegen te vallen.

De laatste jaren is het zwaartepunt van de markt voor mobiele telefoontjes verschoven van hardware (met Nokia traditioneel als sterkste aanbieder) naar software en services (met OS X en Windows als sterke partijen).

Nu er nieuwe rivalen op de markt zijn gekomen heeft Nokia de andere aandeelhouders van het bedrijf Symbian uitgekocht en het besturingssysteem ondergebracht in een stichting (Symbian Foundation) met als doel om het open source en vrij van royalty’s te maken.

Nokia denkt al dit jaar de eerste Symbian Foundation software vrij te geven en in 2010 met een geheel nieuw platform te komen.

Via: Reuters

Geen opmerkingen:

Een reactie posten