zaterdag 7 februari 2009

Nokia Appstore

Hoewel Symbian het meest verbreide mobiele besturingssysteem is en er duizenden toepassingen voor geschreven zijn, is er geen centraal punt waar je die toepassingen kunt kopen. Of beter gezegd: er zijn centrale punten, maar Nokia heeft de marketing daarvan zó slecht aangepakt dat alleen nokheads die sites weten te vinden.

De kwaliteit van de daar verkrijgbare software trouwens niet minder om. Ontdek het zelf bij Mosh, Download! of NGage. Overigens, ook zonder aandacht van de media heeft Mosh al  123.710.474 downloads op de teller staan. Dat relativeert de aantallen van die andere appstore een beetje.

nokia-app-store

Op het MWC in Barcelona gaat Nokia zijn eigen Appstore aankondigen. Volgens dé telefoontjesgoeroe, is de site al geopend voor een beperkt publiek, en wordt er hard gewerkt aan de perfectionering ervan.  Het distributiemodel zou zeer aantrekkelijk zijn voor ontwikkelaars.

Nu maar hopen dat Nokia zijn Appstore deze keer wel met verve voor het voetlicht brengt.

Nokia download

Download!

Het viel me trouwens op dat Nokia Download! onlangs is veranderd. In de nieuwe versie moet je je land en je provider selecteren. Ik vraag me daarom af of die providers een deel van de opbrengst gaan krijgen. Dat wordt een interessante persconferentie daar in Barcelona!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten